Sommerhuset ligger på den smukke halvø mellem Isefjord og Roskilde Fjord.

Isefjord

Denne del af Isefjord ligger 45 min. i bil fra København (på dage uden kø) Det tager også 45 min. med S-tog fra Hovedbanen til Frederikssund Station, her kan man cykle de sidste 8 km. på (det er rigtig nemt) eller tage en taxi ( ca 180kr. ) Der går også bus check køreplanenen

Jægerspris bugt i Isefjorden, hvor sommerhuset ligger er meget lavvandet og meget af tiden er vandt så lavet, at man kan gå mange kilometer på de hvide sandbanker, eller bygge en masse sandslotte.

Haven går direkte ned i Fjorden, og fra vandkanten er der ca. 400m til vandet går dig til midt på låret (voksen) så børn kan bare spæne der ud af, og nå at blive trætte inden vandet bliver bybt.
Det betyder jo også, at vandet tideligt på sommeren, bliver dejligt lunt.

Kitesurfe

Bugten bliver flittigt brugt at kite-surfere og kajakroer, da det er roligt vand. 
Området (200 m) fra vores strand ligger der et velbesøgt lille stykke kitesurfters favorite - Landerslev/Orebjerg, så er du til at kitesurfe eller blot til at se på, er det et skønt sted, og så er det her solen går ned :)

 

Roskildefjord

Snor sig på øst siden af hornsherred halvøen og her er en del sejllas fra- og til Roskilde, både sejlbåde og motorbåde, og af og til også en vikingebåd.

Roskilde var centrum for vikingerne, med vikinge musserum og i fredriksund er en rekonstruktion af en vikinge boplads, hvor der hvert år er vikingespil.

Fordstien - kulhuse

Fjordstien - fantastisk natur på cykel

Fjordstien er en 275 km lang cykel- og vandresti, som fører dig rundt langs Roskilde Fjord og Isefjorden. Rute 6 er 40 km. og draabystrand er ca. midvejs, så man kan cykle til Kulhuse eller Vellerup.

Danmarks turistforening har en fin artikel om fjordstien. Det er Skov og Naturstyrelsen som har etableret den lange cykel og vandre sti som kaldes fjordstien, gennem det grønne langs det blå.

HUSK kort, stien kan godt være lidt svær at finde, da den løber gennem skov og naturstier.

Download : Rute 6, brochure med kort

Link til Naturstyrelsen's info om fjordstien

Jægerspris Slot

Kong Frederik VII erhvervede Jægerspris Slot den 21.april 1854 på sin hustru, Louise Danners fødselsdag.

Herefter blev de oldenborgske kongers gamle jagtslot til privatbolig for landets konge og siden enkesæde for grevinde Danner. Parret foretog straks en større renovering af slottet, og den mode- og stilbevidste grevinde indrettede boligen efter tidens smag.

I 1866, tre år efter kongens død, åbnede grevinde Danner dele af slottet for publikum.
Her skulle alt "have plads på samme sted, hvor de pleje at bero". Grevinde Danner ønskede hermed, at stuerne skulle stå som et evigt minde for eftertiden om den folkekære konge.

Link til Jægerspris Slot

Kongeegen

De Tusindeårige Eg

Jægerspris Nordskov er kendt for de tusindårige ege, Kongeegen, Storkeegen og Snoegen.

Det var Christian VIII, som først sørgede for at få Kongeegen og Storkeegen tegnet og litograferet i 1839. Opgaven blev overdraget til landskabsmaleren L. Gurlitt. Snoegen blev tegnet af L. Wollse for første gang i 1861.  

Link til kort

J.F. Willumsens Museum

Willumsen skænkede hele sin samling af egne værker, sin Gamle Samling og sit store arkiv med fotografier, bøger, breve, dagbøger, notater og optegnelser til museet.

J.F. Willumsen selv havde ingen nær tilknytning til Frederikssund, men hans fars familie stammede fra egnen. Willumsens farfar boede som barn på kroen "Bi-lidt", som var beliggende ikke langt fra museet.

Link til museet

Kulhuse færgen

Den lille kabel-færge sejler til Sølvager, nem og hyggelig måde at komme til Hundested.

Ved Kulhuse havn er der også meget fin sandstrand, hvis man vil bade lidt

Link til Kulhuse færgen - Columbus

Svandholm - økologisk kollektiv

Svandholm er danmarks største kollektiv, der holder til på Svandholm gods. Her er en dejlig gårdbutik/Cafe med masser af økologiske grønsager.

Godset ligger naturskønt, så er man aligevel taget en tur der ned, så kan det anbefales at gå en tur i skoven eller tag en af de guidede rundvisninger.

Link til Svandholm

Smørrebrødsbiksen - Jægerspris

I jægerspris, ligger der en smørebrødsbutik, som laver allertiders smørebrød, hvor du også kan forsyne dig med div. pålæg, salater mm.


Åbningstider
Mandag - fredag    Kl. 07.00 - 15.00
Lørdag    Kl. 10.00 - 14.00

Find vej

S-toget til/fra København H på bare 45min.

i Frederikssund kører s-toget til Købehavn hvert 10. min i hverdagene og hver 20. minut på søn- og helligdage.

Sidste 8 km. kan man sagtens tage på cykel, alternativt en taxi ( koster ca. 180 ) eller med bus, check køreplanen for aktuel busforbindelse

Link til s-toget